Hamburgerový rauš (zase obžerství)

Název

Hamburgerový rauš (zase obžerství)

Popis

Sám mám nejraději tento jednoduchý recept. Nic zvláštního to není. Ani ingredience nejsou žádnou záhadou.
Mleté maso (hovězí nebo vepřové) promícháme s malým vajíčkem, špetkou pepře, solí podle chuti (asi 1/3 lžičky) a trochou sojové omáčky, dáme uležet. Mezitím si nakrájíme 2 rajčata na plátky, opláchneme listy salátu (ledový nebo hlávkový; někdy užívám i zahradní - nakrájený a pořezaný v pytliku - od Alberta za dvacet korun), cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka (pozor na slzení, ať se nefiknete do prstu). Hamburgerové housky rozpůlíme. Z masové směsi vytváříme mokrýma rukama čtyři stejné placky, hodně je splácneme. Připravíme si dvě pánve. První rozpálíme s minimem oleje, druhou nasucho. Na pánvi s olejem opékáme masové placky, na druhé pánvi opékáme půlky housek (pokládáme je na pánev rozkrojenou stranou). Maso opékáme dozlatova. Když už je maso téměř hotové, na každou placku přiložíme plátek sýra.
Připravíme si opečené housky, které podle potřeby potřeme kečupem a tatarskou omáčkou (mně nejvíce chutnají zaneřáděné nejen kečupem a tatarkou, ale i hořticí), na housku položíme list salátu (jeho chuť výborně ladí s přidanou lžičkou tatarky, plátky rajčat, na něj maso se sýrem, na sýr plátky cibule (zehřáté do měkka v mikrovlné troubě), nakydáme hořtici s kečupem, přiklopíme druhou polovinou housky a podáváme. Nejlépe s hranolkami a Coca Colou.

Období

Statistiky

  • 9 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Hamburgerový rauš (zase obžerství)
Komentáře Přidat